Zet een boek voor je huis vannacht

Zet een kaars voor je raam, zodat ik weet dat je op me wacht, zong Rob de Nijs in een ver verleden. De bewoners in de Iordenstraat/hoek Wijde Geldeloze pad maakten een straatbiebje van een lantaarn. Hoe origineel! Heb je een ook een straatbiebje gespot, die niet aan deze collectie […]

De man die de wereld op zijn nek torst

Atlas, de man die alle zorgen van de wereld op zijn nek torst, prijkt boven dit boekenkastje. En kijk eens naar het dak, dat is van een boek gemaakt. Dit bijzondere straatbiebje vind op De Ruyterweg, nabij de winkels en zwembad De Houtvaart.

Hollands tafereeltje in de Judith Leysterstraat

Dit kastje omringd door fietsen staat natuurlijk niet voor niets in de straat die naar Judith Leijster genoemd is. Judith is Haarlems beroemdste schilderes, die nog les van Frans Hals gehad heeft.  Zij schilderde voornamelijk genrestukken, tafereeltjes uit het dagelijkse leven.

Lief tafereeltje

Dit straatbiebje past bij de vriendelijke uitstalling van plantjes en snuisterijen in de Van Marumstraat. Ik loop vaker door het Rozenprieel, maar vond nog niet eerder een openbare boekenkast. Moge er nog vele volgen in deze gezellige wijk!

Aan de rand van Haarlem

Eigenlijk zou dit  straatbiebje de allereerste straatbieb in deze serie worden, maar toen mislukte de foto en vergat ik dit straatpareltje. Tot ik al wandelend opnieuw langs de Lorentzkade kwam. Nu in de herkansing dus. Zonnig plaatje, nietwaar?

Houten huisje in de stad

Een beetje vreemde eend in de bijt, zo’n houten boekenhutje in de sjieke Van Eedenstraat. Maar wel lekker groot en met een divers aanbod van boeken en spelletjes!.

Schuine boeken

In de Schagchelstraat hangt dit straatbiebje aan de gevel. Het is zo smal dat de boeken er allleen maar schuin in gezet kunnen worden. Maar dat mag de pret niet deren. Echt een kastje voor boekliefhebbers!

Boekenkast met uitzicht

Op een van de mooiste plekjes aan het water, op het Zuider Buiten Spaarne, staat dit straatbiebje aan de waterkant. Schippers en burgers en buitenlui, dit kastje nodigt iedereen uit om een boeken te halen en een boek neer te zetten.

Herfstig deurknopje

Check  dat schattige paddestoeltje als deurknopje, dat past toch helemaal bij de herfst? Vrolijkstemmend kastje aan de Bakenesserstraat. Met opvallend lege planken, dat dan weer wel.

Zoek de brievenbus!

Aan de Bakenessergracht ter hoogte van nummer 25 vind je dit op het eerste oog niet zo aantrekkelijke maar zeer ingenieuze straatbieb. Tussen de beide kleppen zit de brievenbus verborgen zodat in ieder geval de post droog blijft!