Lief tafereeltje

Dit straatbiebje past bij de vriendelijke uitstalling van plantjes en snuisterijen in de Van Marumstraat. Ik loop vaker door het Rozenprieel, maar vond nog niet eerder een openbare boekenkast. Moge er nog vele volgen in deze gezellige wijk!

Aan de rand van Haarlem

Eigenlijk zou dit  straatbiebje de allereerste straatbieb in deze serie worden, maar toen mislukte de foto en vergat ik dit straatpareltje. Tot ik al wandelend opnieuw langs de Lorentzkade kwam. Nu in de herkansing dus. Zonnig plaatje, nietwaar?

Houten huisje in de stad

Een beetje vreemde eend in de bijt, zo’n houten boekenhutje in de sjieke Van Eedenstraat. Maar wel lekker groot en met een divers aanbod van boeken en spelletjes!.

Schuine boeken

In de Schagchelstraat hangt dit straatbiebje aan de gevel. Het is zo smal dat de boeken er allleen maar schuin in gezet kunnen worden. Maar dat mag de pret niet deren. Echt een kastje voor boekliefhebbers!

Boekenkast met uitzicht

Op een van de mooiste plekjes aan het water, op het Zuider Buiten Spaarne, staat dit straatbiebje aan de waterkant. Schippers en burgers en buitenlui, dit kastje nodigt iedereen uit om een boeken te halen en een boek neer te zetten.

Herfstig deurknopje

Check  dat schattige paddestoeltje als deurknopje, dat past toch helemaal bij de herfst? Vrolijkstemmend kastje aan de Bakenesserstraat. Met opvallend lege planken, dat dan weer wel.

Zoek de brievenbus!

Aan de Bakenessergracht ter hoogte van nummer 25 vind je dit op het eerste oog niet zo aantrekkelijke maar zeer ingenieuze straatbieb. Tussen de beide kleppen zit de brievenbus verborgen zodat in ieder geval de post droog blijft!

Streng maar rechtvaardig

Het is een dilemma voor het iedere buitenboekenkastbezitter: gooi ik vergeelde oninteressante boeken weg of hang ik een briefje met voorschriften in het kastje? De eigenaar van dit straatbiebje koos voor het laatste en schrijft streng: geen kookboeken!  Zou dat een verwijzing naar de overvloedige aantallen gratis kookboeken van de […]

Daar bij die molen

Die mooie molen…. Achter de molen de Adriaan aan het Spaarne en vlak bij het terras van Zuidam vind je boekenkastje. Let ook eens op de fraaie koperen knop.

Boekenkast op chic

Dit straatbiebje staat aan de Bloemendaalseweg in Bloemendaal. Net kastje met voor elk wat wils. Een geheim tip: op korte loopafstand vind je café-restaurant Vreeburg, zodat je met je net verworven aanwinst direct kan neerstrijken in het etablissement om het boek open te slaan onder het genot van het een […]