Deel dit bericht:

Dit weekend heb ik de Ommetjesapp van mijn telefoon gegooid. De app is inmiddels 680.000 keer gedownload, maar sinds Tweede Paasdag zijn dat er 679.999. De superpopulaire app stimuleert je een dagelijks wandelingetje te maken van minimaal 20 minuten waarmee je punten kunt verdienen voor zoiets simpels als van de bank af komen en naar buiten te gaan. De app speelt slim in op het competitie-element want extra punten zijn er binnen te halen als je voor 9 uur ‘s ochtends loopt, je de resultaten deelt op sociale media of zomaar als je een ‘hersenweetje’ van professor Erik Scherder tot je neemt. Ik speelde in de bedrijfscompetitie van mijn werk en bekleedde daar een solide middenpositie. Aan de gebruikersnamen kan ik zien dat ik voorloop op Caroline van de receptie maar dat ik Jurgen van systeembeheer voor me moet dulden. Aangezien we allemaal speelden zaten er geen grote veranderingen in de ranglijst.

In een milliseconde ben ik overgestapt van hardcore gebruiker naar app-verwijderaar. Opeens ging het me tegenstaan, de simplistische weetjes, dat je voor het tweede rondje maar 1 punt extra krijgt, het morele appel dat je door doneren of online collecteren je extra punten kunt scoren. Dwangmatig elke wandeling de app op de voordeurdrempel aanzetten en de ergernis over de batterij die snel leegloopt, het is genoeg geweest. Het eindigt vandaag. Nog een kwartier later en ook de halve vriendenlijst op Wordfeud (een soort online scrabble) en de Facebook- en Twitterapp op mijn telefoon zijn weg. Allemaal wieberen. Lekker back to basics na de Paasdagen.

Een opgeruimd hoofd begint met een opgeruimde telefoon. En dat is te danken aan Queeny, die mij een zeer belangrijk inzicht aan de hand deed. Het is goed of het deugt niet, meer smaken zijn er niet. Leuk is voer, een bot, een zacht kleed, de zon door de ramen, aangehaald worden, buiten lopen zonder lijn en oh ja, de twee belangrijkste momenten van de dag, ochtendvoer en avondvoer.  Niet leuk is autorijden, katten, aan de lijn lopen en …. Dat is het eigenlijk wel zo’n beetje. Haar basisinstelling is: alles is leuk, tot het tegendeel bewezen is. Haar favoriete knuffel, eten, mand en de baasjes, meer heb je niet nodig voor een gelukkig leven. Voor types die neigen naar de glas is half leeg – hee hallo spiegelbeeld – is dat een verademing. Met opgeheven hoofd en opgeruimd telefoon voorwaarts. Queeny weet de weg!

Je vindt misschien dit ook leuk..