Deel dit bericht:

Een van de voordelen van een boek schrijven is dat je dingen moet doen die eigenlijk buiten mijn comfortzone liggen. Ik ben dan wel geen kluizenaar maar ik sta niet vooraan te dringen op feesten en partijen. Laat mij maar mijn lettertjes tikken dan voel ik me senang. Maar ja, voor die letters op papier staan moet je mensen interviewen, instanties opbellen, naar het Noord-Hollands Archief, in discussie met vormgevers. En ik merkte gaandeweg dat het me steeds makkelijker afging om mijn verhaal over het voetlicht te brengen. Omdat ik er in geloof dat Mons Aurea een boeiend verhaal is dat veel meer mensen zouden moeten kennen.

Afgelopen donderdag ging op de fiets langs de Haarlemse boekwinkels om te vragen of ze mijn boekje in het assortiment willen opnemen.

En dat is toch wel next level buiten mijn comfortzone. De winkeldeur openen, wachten tot de andere klanten hun boeken hebben afgerekend en met opgewekte tred op de kassa afstappen. De man achter de toonbank kijkt me vriendelijk en afwachtend aan. Ik haal diep adem en open ondertussen mijn tas om de proefdruk te pakken. ‘Ik heb een boek geschreven’ zei ik, over ‘Mons Aurea, een Haarlemse Huishoudschool’. Piept mijn stem daar nu een beetje? ‘Bij het Kenaupark’, zeg ik nog maar de man luistert niet meer. Hij bladert langzaam door de pagina’s. Ik wacht met een bevroren glimlach en hamerend hart. Wat als hij het niets vindt?

 

De naam van uitgeverij Loutje opent deuren. ‘Ziet er leuk uit’ zegt hij, en dan stroomt de opluchting binnen. ‘We gaan het graag in het assortiment nemen, wanneer komt het uit?’

’15 september’ antwoord ik trots. Aan het einde van de dag ben ik Haarlem van boven naar onder gefietst van Santpoort- Noord naar Heemstede en elke keer word ik zelfverzekerder als ik de winkeldeur achter me dichttrek. De boekhandelaren zijn uiterst vriendelijk en geïnteresseerd. Twee winkels bieden aan om de presentatie in hun winkel te houden. Daarover de volgende keer meer!

Bekijk alle informatie over het boek op www.monsaurea.nl

Je vindt misschien dit ook leuk..