Straatparels

5 redenen waarom Haarlemse ambtenaren de beste zijn

Deel dit bericht:

Omdat niets menselijks mij vreemd is, heb ik ook zo mijn vooroordelen over de ambtenarij. Stug, traag en fantasieloos zouden ze zijn. Dat werd nog verstrekt toen ze op mijn pleidooi voor naambordjes aan de bruggen  lauwtjes beantwoorden met ‘dank voor de melding’.

Terwijl ik dit zit te typen, zie ik vanuit het raam hoe twee medewerkers van Spaarnelanden de kerstbomen in ontvangst nemen en daarbij voor ieder kind of passant een aardig woordje (en een lootje) in petto hebben. Bikkels hoor, om in januari de hele dag in de kou te bivakkeren. Daarom 5 x complimenten voor de ambtenaren:

  1. Wrakfietsen en andere narigheid op straat behoort in een mum van tijd tot het verleden. Wordt jouw straat ontsierd door rondslingerende fietsen waarvan het duidelijk is dat de eigenaar al lang met de noorderzon is vertrokken? Platte banden, onkruid dat door de trappers groeit, of zadelloos? Maak een melding bij de gemeente Haarlem en ze komen het voor je opruimen. Gratis!
  2. De mannen en vrouwen van het milieuplein. Januari is bij uitstek opruimmaand, en de mannen en vrouwen van het milieuplein nemen menig vrachtje in behandeling. Altijd met glimlach en nooit te beroerd om even te helpen tillen of een aanwijzing te geven.
  3. De social mediabeheerder van onze mooie gemeente tovert op Instagram de mooiste plaatjes van de overbekende maar daarom niet minder fotogenieke hotspots en monumenten tevoorschijn.
  4. Het onderhoud van het Kenaupark, de Hout en andere groene gebieden. Sinds ik een hond heb, loop ik vaker en aandachtiger door Haarlems groen. Ik ben elke keer aangenaam verrast hoe snel zwerfvuil en andere rotzooi in de parken wordt opgeruimd na een warme zomerdag als er veel afval van picknickers ligt of na een mid-winterparty tijdens de lockdown.
  5. De aardige mensen van de Publieksbalie. Een nieuw rijbewijs met een nieuwe foto is nooit leuk –confronterend hoe mijn gezicht in de afgelopen 10 jaar is veranderd- maar de snelle afhandeling is helemaal top.

Foto door Polina Tankilevitch via Pexels

 

 

Je vindt misschien dit ook leuk..